Een veel gebruikte manier om in de persoonskaart van een cliënt te komen is door in jouw eigen dashboard te klikken op het begeleidingstraject van de betreffende cliënt. Je zit nu in 'Trajecten' (de rechtsboven balk is roze).
Rechtsboven zie je in de roze balk meerdere symbolen. Klik op het eerste symbool om de persoonskaart te openen.

Ook via het symbool 'Personen' links in het menu kun je in de persoonskaart van jouw cliënt komen.

Is de balk blauw dan zit je in de persoonskaart. In deze kaart heb je verschillende (actie)mogelijkheden. In dit artikel leggen we de mogelijkheden uit.

Informatie over de persoon (1)

In de blauwe balk kun je op de naam van de persoon klikken om naar informatie over de persoon te gaan.

Standaard document opmaken (2)

Door in de blauwe balk rechts te klikken op het briefsymbool kun je kiezen uit verschillende brief-/documentsjablonen. Deze documenten worden gevuld met informatie uit het dossier en zijn samengesteld door de beheerders en/of superusers van jouw organisatie. Na het klikken op een sjabloon wordt deze automatisch gedownload inclusief informatie. Vervolgens kun je het openen als een word-document en verder naar wens bewerken.

Mailen (3)

Snel en gemakkelijk jouw cliënt mailen kan door op het e-mailadres in de persoonskaart te klikken. Jouw eigen e-mailprogramma opent zich en in het bcc wordt automatisch dossier@rapasso.eu opgenomen zodat de betreffende mail in het dossier opgeslagen zal worden. Wil je meer weten over mailverwerking klik dan hier om naar het artikel te gaan.

Cliëntportal (4)

Om in te loggen in het cliëntportaal klik je op het symbool of de tekst 'Cliëntportal'.
Meer weten over het Cliëntportal klik dan hier en/of hier.

Profielfoto wijzigen van jouw cliënt (5)

Een cliënt kan zijn/haar foto wijzigen in het cliëntportal, maar ook jij kunt dit voor hem/haar doen door op de foto of het grijs/witte foto-figuur te klikken. Heel eenvoudig kun je vervolgens een nieuwe profielfoto uploaden.

Onder het bovenstaande gedeelte zie je 'Voeg toe aan dossier', 'Plan in toekomst' en 'Alle trajecten'. Hier onder een korte uitleg.

Voeg tot aan dossier (6)

In de persoonskaart zie de laatste drie activiteiten toegevoegd aan het dossier. Door op de onderstreepte teksten: verslag, telefoongesprek, bestand en/of notitie te klikken kun je nieuw dossier item toevoegen. Meer over dossier opbouw lees je hier.
Wil je meer informatie over het dossier item weten klik dan op het betreffende item.

Plan in toekomst (7)

Je kunt 3 soorten activiteiten plannen: een telefoongesprek, afspraak en taak. Deze activiteiten kunnen gekoppeld worden aan je eigen agenda. Ook worden alle activiteiten in het midden onder op je eigen dashboard getoond bij het onderdeel 'Geplande activiteiten'. Teksten van onvoltooide activiteiten zijn rood en de in de toekomst geplande activiteiten zijn zwart. Wil je meer weten over plannen in de toekomst klik dan hier.

Alle trajecten (8)

Een persoon kan gekoppeld worden aan meerdere trajecten tegelijkertijd en/of op-één-volgend in tijd. Een overzicht van deze trajecten zie je in dit onderdeel. Het koppelen van een traject aan een persoon is een activiteit van een beheerder en/of superuser. Meer over het gebruik van trajecten lees je bijvoorbeeld in het artikel 'Wat zijn trajecten',

Een persoonskaart bestaat uit vier 'tabbladen' deze tabbladen krijg je door op de onderste symbolen te klikken. Klik op 'Overzicht' (9) om terug te keren naar het hoofdscherm van de persoonskaart. Wil je alle dossier items zien klik dan op 'Dossier' (10) . Door op 'Geplande activiteiten' (11) te klikken zie je een overzicht van alle openstaande en niet voltooide activiteiten. Alle tijdregistraties zie je door op de button 'Tijdregistraties' (12) te klikken.

Helpfunctie (13)

Last-but-not-least zit rechtsonder (waar je ook bent) het symbool voor hulp en kun je een gesprek voeren met één van onze medewerkers. We proberen je zo spoedig mogelijk te woord te staan en te helpen. Ook buiten kantoortijden kun je vragen stellen. Antwoorden we niet meteen dan staat er zodra je weer ingelogd bent in het rood een cijfer bij dit 'wolkje' en heb je van ons achteraf een reactie gekregen.