Uitleg over het Cliëntportal

Uitleg over het gebruik van ePortfolio, CV maker, opdrachten toevoegen, Mediatheek, contactinformatie wijzigen

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het Cliëntportal wordt ter ondersteuning van een traject ingezet. Om jou en je cliënt op weg te helpen leggen we in dit artikel in hoofdlijnen de verschillende menu's links in het cliëntportal uit.

Let op: Beheerders en Superusers kunnen de standaardteksten in het Cliëntportal wijzigen. De teksten en de lay-out die je in onze screenshots ziet zullen hoogstwaarschijnlijk afwijken van wat jij en jouw cliënt zien, maar de strekking blijft hetzelfde.

Wil je weten hoe je moet inloggen in het cliëntportal van je cliënt lees dan eerst dit artikel.

Coaching

In de linkerkolom onder Coaching zie je de link naar Start. Hier komt zowel de coach als de cliënt altijd als eerste na het inloggen op het cliëntportal.

In de linkerkolom bevindt zich het menu, in de middelste kolom zie je telkens de inhoud van wat er in het menu gekozen is en in de rechterkolom blijven altijd de gegevens van de coach zichtbaar en het kopje met tips.

Onder het kopje 'Berichten' kunnen de coach en cliënt berichten naar elkaar versturen. Zowel de coach als de cliënt kan een nieuw bericht opstarten. Dit doe je door op het +-teken te klikken. Als je op een eerder bericht wilt reageren, dan kan dat direct onder het bericht.

Wanneer je de mobiele app van Rapasso hebt geïnstalleerd op je smartphone, dan zal je deze berichten direct te zien krijgen, net zoals een Whatsapp-bericht. Meer info over de mobiele app voor de coach vind je hier en voor de cliënt hier.

Bij 'Dossier' komen de zaken te staan waarvan jij als coach in het dossier hebt aangevinkt dat deze gedeeld moeten worden met de cliënt. De cliënt kan hier wel op reageren, maar zelf geen nieuwe items plaatsen.

Bij het kopje 'Opdrachten' kun je opdrachten klaarzetten voor jouw cliënt. Deze kan hiermee aan de slag gaan en bijvoorbeeld een uitwerking van de opdracht toevoegen.

Indien je vaak gebruikt maakt van dezelfde opdrachten kan je ook kiezen voor de extra module Rapasso Flow, waarbij je een standaard opdrachtenlijst kan aanmaken.

Zie voor meer info hierover dit artikel.

Bij 'Afspraken' komen alle komende afspraken met je cliënt terug. Dit zijn afspraken die je in Rapasso hebt vastgelegd en waarbij je het vinkje 'deel met cliënt' hebt aangezet.

Bij 'Bestanden' zie je de documenten terug waarbij je het vinkje 'deel met cliënt' hebt aangezet. Een cliënt kan hier zelf ook documenten toevoegen en hij of zijn kan reageren op een document dat jij hebt gedeeld als coach. Het is voor een cliënt niet mogelijk om een door jou gedeeld document te wijzigen. Hij kan deze bekijken en/of downloaden.

ePortfolio

In ieder Cliëntportal zit het ePortfolio. In dit onderdeel kunnen cliënten hun opleidingen, (werk)ervaringen, vaardigheden en interesses neerzetten.

De opleidingen en werkervaringen zie je ook terug op de persoonskaart van de cliënt.

Niet alleen de cliënt kan informatie toevoegen, maar ook jij als coach kan hier informatie invoeren. Overal waar je in het Cliëntportal een 'plusteken' ziet, kun je informatie toevoegen.

Een CV maken in Rapasso

Als jouw cliënt nog niet in het bezit is van een CV kan er een basis CV gemaakt worden van de ingevoerde gegevens bij het ePortfolio met hulp van de 'CV app' onder 'Apps'. Heeft jouw cliënt weinig tot geen informatie ingevoerd bij ePortfolio dan verschijnt er een minimaal CV.

Als jouw cliënt op het CV onder Apps heeft geklikt verschijnt het onderstaande scherm:

Vervolgens kan je uit- (of aan) vinken welke onderdelen er in het CV opgenomen dienen te worden. Klik vervolgens op de knop: 'Download'. Niet alleen dat wat ingevoerd is bij ePortfolio, maar ook de adresgegevens die bij contactinformatie zijn ingevuld staan in het CV. Het template (sjabloon) staat op standaard. Dit zorgt voor een basisdocument, waarin je zelf nog opmaak kan toevoegen. Er kan ook worden gekozen voor een alternatief template, dan krijg je een meer opgemaakt document.

Mediatheek

Jouw cliënt kan gebruik maken van de Mediatheek. In deze Mediatheek zit allerlei informatie die relevant kan zijn voor het begeleidingstraject, maar ook algemene informatie zoals folders, youtube filmpjes etc.

De gegevens in de Mediatheek zijn voor iedere gebruiker van een Cliëntportal beschikbaar, deze zijn dus niet specifiek voor één gebruiker. Deel hier dus geen persoonlijke informatie van een cliënt!

De Mediatheek wordt gevuld door de Beheerder en SuperUsers van jullie eigen omgeving. Rapasso vult deze mediatheek niet. Mocht je vragen en/of aanvullingen hebben over deze Mediatheek dan kun je het beste contact opnemen met jullie eigen Beheerder/SuperUsers.

Contactinformatie

Cliënten kunnen hun eigen profiel, foto en contactgegevens aanpassen door op hun eigen foto te klikken. Wanneer een cliënt deze gegevens aanpast dan wordt dit ook aangepast in jouw eigen omgeving als professional.

Jij ziet de contactinformatie van jouw cliënt in jouw eigen online omgeving door in de persoonskaart op de naam van de cliënt in de blauwe balk te klikken.

#klantenportaal, klantenportal, klantenkaart, kandidatenportal, online portal