Het Cliëntportal wordt ter ondersteuning van een traject ingezet.

Om jou en je cliënt(en) op weg te helpen leggen we in dit artikel in hoofdlijnen de verschillende menu's links in het cliëntportal uit.

Let op: Beheerders en Superusers kunnen de standaardteksten in het Cliëntportal wijzigen. De teksten en de lay-out die je in onze screenshots ziet zullen hoogstwaarschijnlijk afwijken van wat jij en jouw cliënt zien, maar de strekking blijft hetzelfde :-).

Wil je weten hoe je moet inloggen in het cliëntportal van je cliënt lees dan eerst dit artikel.

Coaching

In de linkerkolom onder Coaching zie je de link naar Start. Hier komt zowel de coach als de cliënt altijd als eerste bij het inloggen op het cliëntportal.

Onder het kopje 'Berichten' kunnen de coach en cliënt berichten naar elkaar versturen. Zowel de coach als de cliënt kan een nieuw bericht opstarten.

Bij 'Informatie' komen de zaken te staan waarvan jij als coach in het dossier hebt aangevinkt dat deze gedeeld moeten worden met de cliënt. De cliënt kan hier wel op reageren, maar zelf geen nieuwe items plaatsen.

Bij het kopje 'Opdrachten' kun je opdrachten klaarzetten voor jouw cliënt. Deze kan hiermee aan de slag gaan en bijvoorbeeld een uitwerking van de opdracht toevoegen.

Indien je vaak gebruikt maakt van dezelfde opdrachten kan je ook kiezen voor de extra module Rapasso Flow, waarbij je een standaard opdrachtenlijst kan aanmaken.

Zie voor meer info hierover dit artikel

Bij 'afspraken' komen alle afspraken met je cliënt terug, bijvoorbeeld een video-gesprek zoals in onderstaand voorbeeld

ePortfolio

In ieder Cliëntportal zit het ePortfolio. In dit onderdeel kunnen cliënten hun opleidingen, (werk)ervaringen, vaardigheden en interesses neerzetten.

Niet alleen de cliënten kunnen informatie toevoegen, maar ook jij als professional kan hier informatie invoeren. Overal waar je in het Cliëntportal een 'plusteken' ziet, kun je informatie toevoegen.

Een CV maken in Rapasso

Als jouw cliënt nog niet in het bezit is van een cv kan er een basis cv gemaakt worden van de ingevoerde gegevens bij het ePortfolio met hulp van de 'CV app' onder 'Apps'. Heeft jouw cliënt weinig tot geen informatie ingevoerd bij ePortfolio dan verschijnt er een minimaal cv.

Als jouw cliënt op het CV onder Apps heeft geklikt verschijnt het onderstaande scherm:

Vervolgens kan uit (of aan) gevinkt welke onderdelen er in het CV opgenomen dienen te worden. Klik vervolgens op de knop: 'Download'. Niet alleen dat wat ingevoerd is bij ePortfolio, maar ook de adresgegevens die bij contactinformatie zijn ingevuld staan in het CV. Het template (sjabloon) staat op standaard. Dit zorgt voor een basisdocument, waarin je zelf nog opmaak kan toevoegen. Er kan ook worden gekozen voor een alternatief template, dan krijg je een meer opgemaakt document.

Mediatheek

Jouw cliënt kan gebruik maken van de Mediatheek. In deze Mediatheek zit allerlei informatie die relevant kan zijn voor het begeleidingstraject, maar ook algemene informatie zoals folders, youtube filmpjes etc.

De gegevens in de Mediatheek zijn voor iedere gebruiker van een Cliëntportal beschikbaar, deze zijn dus niet specifiek voor één gebruiker.

De Mediatheek wordt gevuld door de Beheerder en SuperUsers van jullie eigen omgeving. Rapasso vult deze mediatheek niet. Mocht je vragen en/of aanvullingen hebben over deze Mediatheek dan kun je het beste contact opnemen met jullie eigen Beheerder/SuperUsers.

De Mediatheek vind je in het linkermenu van het Cliëntportal onder 'Apps'.

Nadat er op de Mediatheek is geklikt vind je een lijst met informatie, links en/of bestanden.

Contactinformatie

Cliënten kunnen hun eigen profiel, foto en contactgegevens aanpassen door op hun eigen foto te klikken. Wanneer een cliënt deze gegevens aanpast dan wordt dit ook aangepast in jouw eigen omgeving als professional.

Jij ziet de contactinformatie van jouw cliënt in jouw eigen online omgeving door in de persoonskaart op de naam van de cliënt in de blauwe balk te klikken.

#klantenportaal, klantenportal, klantenkaart

Heb je het antwoord gevonden?