Inrichting cliëntportals

Uitleg wat een superuser kan inrichten aan de cliëntportals van jouw organisatie

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een cliëntportal bevat een aantal vaste elementen. Op elke pagina binnen het cliëntportal kan een superuser echter zelf teksten aanpassen. Dat doe je door aan de rechterkant op een pagina te klikken op 'Pagina bewerken'.

Je komt dan op de bewerkpagina terecht waar je zowel de tekst die in de middelste kolom van het Cliëntportal staat als de tips in de rechterkolom naar eigen wens kan aanpassen.

Let op: wanneer je deze teksten als superuser aanpast, doe je dit voor alle Cliëntportals binnen jouw organisatie, dus niet alleen voor 1 specifieke cliënt.

Opdrachten

Bij het onderdeel Opdrachten ziet de superuser nog een extra beheermogelijkheid staan, namelijk 'Beheer Opdrachten'. Uitleg hiervan vind je terug in het artikel over de Opdrachtenmodule.

Mediatheek

Een bijzonder onderdeel binnen het Cliëntportal betreft de Mediatheek. Waar alle overige onderdelen (bijv. berichten/afspraken/e-portfolio/sollicitaties) specifiek voor 1 cliënt zijn, is wat er in de Mediatheek geplaatst wordt voor alle cliënten met een actief cliëntportal te zien.

De mediatheek kan bijvoorbeeld gebruikt worden om algemene bestanden te delen, een link naar een Youtube-filmpje of de algemene voorwaarden van jullie bedrijf.

Alleen een superuser kan de mediatheek vullen met nieuwe zaken of dingen weghalen.

Dit kan door naar een willekeurig online cliëntportal te gaan en daar te klikken op Mediatheek.

Door op het 'plusteken' te klikken opent dit scherm zich:

Bij label vul je de naam in met daaronder eventueel een beschrijving. Bij categorie kan je kiezen uit al eerder aangemaakte categorieën of een nieuwe categorie aan te maken door op het tandwieltje te klikken.

Bij type geef je aan of je een link wilt toevoegen of een bijlage. Wanneer je 'bijlage' hebt geselecteerd, dan komt er een veld beschikbaar waar je op kan klikken om een bestand toe te voegen.