Informatie voor de cliënt
Inloggen in het Cliëntportal als cliënt

Hoe kun je als cliënt inloggen in jouw online dossier?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het inloggen in het Cliëntportal

Zodra je als cliënt inlogt in Rapasso, kom je direct in jouw eigen cliëntportal terecht. Hierin vind je alle informatie terug betreffende jouw traject. Hieronder zie je een voorbeeld van een cliëntportal.

In de linker kolom bevindt zich het menu, in de middelste kolom zie je telkens de inhoud van wat er in het menu gekozen is en in de rechterkolom blijven altijd de gegevens van de coach zichtbaar en zie je het kopje "Tips".

Contactinformatie

Aan de linkerkant vind je jouw naam (en eventueel foto) en aan de rechterkant vind je jouw coach. Je kunt als cliënt je eigen profiel, foto en contactgegevens aanpassen. Je doet dit door op je foto te klikken. De informatie die je invult in jouw cliëntportal ziet jouw coach ook terug.

Coaching

Onder het kopje "Berichten" kunnen de coach en cliënt berichten naar elkaar versturen. Zowel de coach als de cliënt kan een nieuw bericht opstarten. Dit doe je door op het +-teken te klikken. Als je op een eerder bericht wilt reageren, dan kan dat direct onder het bericht.

Bij "Dossier" komen de zaken te staan waarvan jouw coach heeft besloten dat hij/zij dit wil delen met jou als cliënt. Jij, als cliënt, kan hier wel op reageren maar je kunt zelf geen nieuwe items plaatsen.

Bij het kopje "Opdrachten" kan jouw coach opdrachten klaarzetten voor jou als cliënt. Je kunt hiermee aan de slag gaan en je uitwerkingen toevoegen.

Bij "Afspraken" komen alle komende afspraken met jouw coach terug.

Bij "Bestanden" zie je de documenten terug die jouw coach met jou heeft gedeeld. Je kunt hier als cliënt zelf ook documenten aan toevoegen (via het +-teken) en je kunt reageren op een document welke een coach met je heeft gedeeld. Het is echter niet mogelijk om een document dat de coach met jou heeft gedeeld te wijzigen. Je kunt het alleen bekijken en/of downloaden.

ePortfolio

In dit onderdeel kun je als cliënt je opleiding, (werk)ervaring, vaardigheden en interesses neerzetten. Ook jouw coach kan hierbij informatie toevoegen.

Apps

Onder het kopje "Jobs" vind je de koppeling met Jobport. Indien jouw klant een account heeft bij Jobport, kun je hier als cliënt gebruik van maken. Je kunt dan via Rapasso direct in Jobport werken (inloggen is niet meer nodig). Je sollicitaties worden ook direct vastgelegd in Rapasso.

Bij "Sollicitaties" kun je zelf jouw sollicitaties bijhouden. Door op het +-teken te klikken kun je jouw sollicitaties toevoegen. Je dient dan onderstaand formulier in te vullen. Daarnaast kan jouw coach er ook voor kiezen om een sollicitatieplicht in te stellen.

Bij het kopje "Trajecten" word je geïnformeerd over de voortgang van jouw traject en de informatie die hierin is vastgelegd. Je ziet alleen de trajecten welke jouw coach met jou heeft gedeeld.

Bij "Intake" kun je de vragen invullen welke jouw coach voor jou heeft klaargezet.

Onder het kopje "Mediatheek" vind je allerlei informatie welke relevant kan zijn voor je begeleidingstraject, ook vind je er algemene informatie zoals folders, YouTube filmpjes etc.

Een CV maken

Mocht je nog niet in het bezit zijn van een CV, dan kan je op basis van je ingevoerde gegevens bij ePortfolio met behulp van de "CV App" onder de tab "Apps" een basis CV maken.

Als je weinig tot geen informatie bij het ePortfolio hebt ingevoerd verschijnt er een minimaal CV.

Via de vinkjes (te zien in bovenstaande afbeelding) kun je aan- en uit vinken welke onderdelen je wilt terugzien in je CV. Vervolgens klik je op "Download". Niet alleen wat je hebt ingevoerd bij ePortfolio vind je terug maar ook je adresgegevens komen terug in je CV.

Het template staat standaard op "Standaard". Dit zorgt voor een basisdocument waarin je zelf nog opmaak kunt toevoegen. Je kunt ook kiezen voor "Alternatief", dan krijg je een meer opgemaakt document.