De Rapasso-app

Uitleg over de app op je mobiele telefoon

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je een actief account op Rapasso hebt als coach of cliënt, kan je gebruik maken van de app op je mobiele telefoon. In dit artikel leggen we je er meer over uit. Dit artikel gaat over de app voor de coaches binnen Rapasso. Ook voor de cliënten is er een app beschikbaar. Meer informatie daarover staat in het artikel De mobiele app voor cliënten.

De mobiele app biedt je de mogelijkheid om via je telefoon te werken in de beveiligde Rapasso omgeving zonder dat je de computer hoeft op te starten. Handig voor als je onderweg bent, snel iets moet raadplegen of informatie wenst uit te wisselen met een van je cliënten.

Hoe kom je aan de app?

De Rapasso-app is te downloaden via de App Store (Apple) en via de Google Play store (Android) door te zoeken op Rapasso. De app is niet beschikbaar voor Windows phones.

Nadat je de app op je telefoon hebt gedownload, kan je inloggen met dezelfde inloggegevens die je gebruikt om in te loggen op je PC of laptop.

Startscherm: Berichten

Als je bent ingelogd kom je direct in het scherm waar je de meest recente berichten ziet staan. De berichtenfunctie op de app werkt vergelijkbaar met WhatsApp, maar met als voordeel dat je communicatie met de cliënt plaats vindt via één kanaal, waarbij alle dossieritems bij elkaar bewaard worden binnen een beveiligde omgeving.

Je kan een nieuw gesprek starten door te klikken op de + rechts bovenin of je kan een bestaand gesprek openen door op het bericht te klikken:

Onderaan kan je direct een reactie typen richting je cliënt.

Als je op je telefoon bent ingelogd en er wordt een nieuw bericht naar je gestuurd, dan ontvang je een push-notificatie op je startscherm van je telefoon, zoals je wellicht ook gewend bent bij WhatsApp.

Navigeren binnen de app:

Via de menubalk onderin links navigeer je door de app en kun je de verschillende onderdelen openen.

Onderdeel: Acties

Bij het onderdeel acties zie je een overzicht van de taken die op jouw naam staan, waarbij de taken waarvan de deadline verlopen is rood gekleurd zijn.

Door op een taak te klikken opent deze zich en vanuit dat scherm kan je de taak aanpassen maar ook afronden door 'Voltooid' aan te vinken. Hiermee kun je je acties bijwerken zonder dat je de computer hoeft op te starten.

Onderdeel: Personen

Bij het onderdeel 'Personen' kun je de keuze maken tussen 'Eigen personen' en 'Alle personen'. Bij 'Eigen personen' zie je alle personen waarbij jij als coach gekoppeld bent. Afhankelijk van hoe jouw rechten zijn ingesteld kan het zijn dat je ook rechten hebt om de personen te zien die aan andere coaches gekoppeld zijn. Die zie je dan terug bij 'Alle personen'.

Door op de naam van een persoon te klikken kom je direct in de persoonskaart van die persoon. Vanuit hier kan je snel die persoon bellen of mailen en wanneer je het adres van de persoon hebt ingevoerd, kan je ook direct daar naar toe navigeren.

Je kunt vanuit dit onderdeel berichten sturen, het dossier inzien, de bestanden raadplegen en de geplande acties bekijken voor deze persoon.

Onderdeel: Tijdregistratie

In de mobiele app is het ook mogelijk om tijdregistraties te bekijken en toe te voegen.

Wanneer je op het onderdeel Tijdregistratie klikt, kom je direct in het overzicht met meest recente tijdsregistraties. Door op de + te klikken kan je een nieuwe tijdregistratie toevoegen.

Uitloggen

Als je handmatig wilt uitloggen klik je in de app bovenaan op de 3 streepjes. Je krijgt dan het scherm te zien waar je kan uitloggen.

De app logt je automatisch uit wanneer je deze 30 dagen niet hebt gebruikt of als het 1 jaar geleden is dat je een keer hebt uitgelogd.

#App #Mobiele #Mobiel #Telefoon #WhatsApp