Configureren (inrichten) van een dashboard

Uitleg over het inrichten van een dashboard

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inrichten dashboards

Dashboards gebruik je om te communiceren met je opdrachtgever. In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt instellen wat je wilt delen met je opdrachtgever, en leren we je om de dashboards te onderhouden.

Via het instellingenmenu (tandwieltjes links onderin Rapasso) ga je naar Dashboards. Hier zie je een lijst met reeds aangemaakte dashboards. Door deze te selecteren is het mogelijk om deze aan te passen. Klik vervolgens bovenin op de naam van het dashboard:

Daarna opent dit scherm zich:

1. Weergave

Bij de optie 'Weergave' geef je door middel van een vinkje aan welke gegevens gedeeld zullen worden op het dashboard.

• Trajectindicatoren: Een aantal trajectvelden wordt gedeeld met de opdrachtgever. (Bij een maatwerktraject kan aangegeven worden welke velden getoond dienen te worden op dashboards).

• Dossier: Alle dossier items die op de trajectkaart zijn gemarkeerd als 'Rapporteerbaar' worden getoond.

• Documenten: Alle documenten die op de trajectkaart zijn gemarkeerd als 'Rapporteerbaar' worden getoond.

• Kosten: Alle kosten die zijn opgevoerd bij het traject worden getoond.

• Tijd: Alle tijdregistraties die zijn opgevoerd bij het traject worden getoond. Sollicitaties: Heeft een cliënt een online portaal waarin hij sollicitaties kan opvoeren dan kunnen deze inzichtelijk gemaakt worden op het dashboard.

2. E-mail instellingen

Bij de optie 'Zet aanmelding op' kan je middels een uitklapveld aangeven aan welke gebruiker een nieuwe aanmelding die een opdrachtgever vanuit dit betreffende dashboard kan doen automatisch gekoppeld wordt. Vaak is dit degene die intern de dossiers verdeeld over de coaches. Dit is niet definitief en kan daarna weer aangepast worden naar een andere gebruiker/coach.

3. Stuur bericht naar begeleider

Door dit vinkje aan te zetten gaat er altijd een bericht naar de coach die aan het traject hangt.

4. CC aanmelding notificaties en CC opdrachtgever berichten

In het veld 'CC lijst aanmeldingen notificaties' kan je de e-mailadressen opvoeren van mensen welke op de hoogte gebracht dienen te worden als er een cliënt aangemeld wordt via dat dashboard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de administratie, een manager of de persoon die de nieuwe cliënten verdeeld over de coaches.

In het veld 'CC opdrachtgever berichten' kan je de e-mailadressen opvoeren van mensen welke op de hoogte gebracht dienen te worden als de opdrachtgever een bericht achterlaat op het dashboard.

Dit dient op de volgende manier gedaan te worden:
e-mailadres, e-mailadres, etc, etc,
e-mail adres met daarna een komma.

Klik rechtsonder op het icoon voor 'Opslaan' als je alles hebt ingevuld.

Opdrachtgever toegang geven

Nadat je het dashboard hebt ingericht kan je opdrachtgevers uitnodigen voor het dashboard en daarmee toegang geven tot het dashboard.

Zij ontvangen dan een mail met uitleg over hoe ze kunnen inloggen. Tevens kan je hier zien welke personen reeds toegang hebben tot het betreffende dashboard en eventueel de toegang verwijderen door op het rode prullenbakje achter de naam te klikken.

Trajecten koppelen aan een dashboard

Hoe je een traject aan een dashboard koppelt staat uitgelegd in het artikel: Trajectinstellingen.

Dashboard verwijderen

Een dashboard verwijderen doe je door op het prullenbakje te klikken.

Een dashboard openen

Wil je zien wat een opdrachtgever kan zien als deze is ingelogd? Klik dan op Openen:

Let op: Alle opdrachtgevers welke toegang hebben tot een dashboard hebben dezelfde rechten/rollen. Zij zien dus allemaal hetzelfde.

Zichtbaarheid dashboard

Via "Trajecten" in Rapasso kun je zien of een traject een opdrachtgevers dashboard heeft. Dit zie je door onderstaand icoontje staat weergegeven onder de kolom "Dashboard". Tevens is dit icoon te zien in de trajectbalk.