Projectinstellingen

Uitleg over de instellingen bij een project

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij de instellingen van een project kan je verschillende gegevens over het betreffende project kwijt.

De instellingen voer je meestal direct bij het aanmaken van een project in.

Om een project aan te maken ga je naar het icoon voor projecten en klik je op 'Project toevoegen'.

Aan de rechterkant van je scherm zie je dan de projectinstellingen van je nieuw aan te maken traject:

• Naam: geef een duidelijke en logische naam aan het project.

• Kenmerk: indien gewenst voeg je er een extra kenmerk aan toe.

• Beschrijving: hier geef je kort aan om wat voor soort project het gaat.

• Organisatie: hier selecteer je vanuit de lijst met organisaties die in jouw Rapasso omgeving staan opgevoerd de organisatie waarvoor het betreffende project wordt uitgevoerd. Staat de goede organisatie hier niet bij? Dan zal je deze eerst moeten opvoeren via het icoon voor organisaties in de linkerkolom in Rapasso.

• Contactpersoon: hier selecteer je vanuit de lijst met personen die in jouw Rapasso omgeving staan opgevoerd de contactpersoon voor de organisatie waarvoor het project wordt uitgevoerd. Ook hier geldt dat wanneer de juiste persoon er nog niet bij staat, dat deze eerst in Rapasso zal moeten worden opgevoerd, in dit geval via het icoon voor Personen in de linkerkolom in Rapasso.

• Projectmanager: indien gewenst geef je hierbij aan wie vanuit jullie eigen organisatie dit betreffende project leidt. Hier kan alleen gekozen worden uit de gebruikers met een account op Rapasso.

• Start- en einddatum: indien gewenst geef je hier aan vanaf wanneer en tot wanneer een project lopende is.

• Status: hier geef je aan of een project actief is of niet. Alleen als een project actief is, dan kunnen hier trajecten aan gekoppeld worden. (een traject koppelen aan een project doe je vanuit een traject: Trajectinstellingen). Daarnaast is het ook zo dat als een project op niet-actief wordt gezet, het niet meer mogelijk is om op de, aan dit project gekoppelde trajecten, nog tijd of kosten te boeken. Dit ongeacht of het betreffende traject nog actief is of niet.

• Prestatieverplichting en ordergrootte: hier kun je een prestatieverplichting kwijt als je deze hebt afgesproken en de ordergrootte geeft het totale bedrag dat voor het project is afgesproken.

• Inkooporder en factuurgegevens: hier kan je specifieke gegevens, zoals het inkoopordernummer en factuurgegevens kwijt. Deze komen terug op de projectkaart.

• Projectspecifieke categorieën gebruiken: als je dit aanvinkt, dan kan je categorieën aanmaken die alleen bij dit betreffende project te gebruiken zijn, bijvoorbeeld in het geval van aparte prijsafspraken. Dit vinkje is alleen aan- en uit te zetten door een gebruiker met superuserrechten.

Meer hierover vind je terug in het artikel Project specifieke categorieën.

Vergeet niet het project op te slaan als je de gegevens gevuld hebt. Na het opslaan zie je het project terug in de lijst met projecten. Wanneer je op een later moment wijzigingen wilt aanbrengen in de instellingen van een project, dan klik je op het betreffende project in de lijst en daarna op de naam van het project in de paarse balk.