FAQ
2-factor authenticatie

Veelgestelde vragen over 2-factor authenticatie

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom verloopt 2-factor authenticatie niet via sms?

• Sms is een minder veilige manier en kan makkelijker worden onderschept.

• Sms kan worden weergegeven op het display van je telefoon zonder dat deze ontgrendeld hoeft te worden.

• Bij 2-factor authenticatie via een authenticator app moet de telefoon eerst ontgrendeld worden: extra veilig!

Waarom knippert de code in mijn authenticator app rood?

Waarschijnlijk gebruik je de Google Authenticator app. Elke 30 seconden wordt er een nieuwe unieke code gegenereerd. De laatste 5 seconden wordt de code rood en begint deze te knipperen om aan te geven dat de code bijna verlopen is. Soms is het handiger om dan even te wachten op de nieuwe voordat je deze invoert in je inlogscherm.

Ik ben mijn telefoon kwijt / ik heb een nieuwe telefoon. Wat nu?

2-factor authenticatie is gekoppeld aan jouw eigen telefoon. Wanneer je een nieuwe telefoon hebt, zal deze opnieuw gekoppeld moeten worden. Hiervoor vraag je eerst aan de Superuser van Rapasso binnen jouw organisatie om jouw oude telefoon te ontkoppelen. Daarna volg je opnieuw de procedure zoals je de eerste keer hebt gedaan.
Voor de cliënt kan jij als professional het oude apparaat ontkoppelen.
Ga naar het volgende artikel voor de uitleg hoe je dit kan doen.