Starten met 2-factor authenticatie

Kosten module en implementatie 2-factor authenticatie

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Starten met 2-factor authenticatie

Kosten

Voor het aanzetten van 2-factor authenticatie worden geen kosten in rekening gebracht.
Het aanzetten houdt in dat op dat moment tegelijkertijd voor alle professionals binnen jouw organisatie 2-factor authenticatie wordt geactiveerd.

Je kan hierbij ook als extra optie 2-factor authenticatie aanvragen voor alle clienten die inloggen op hun Cliëntportal. De kosten hiervoor bedragen eenmalig €495,-.

Implementatie

Om 2-factor authenticatie te activeren stuur je een mailtje naar helpdesk@rapasso.nl.
Geef daarbij aan op welke datum de module geactiveerd dient te worden.

Zorg ervoor dat je intern alle professionals voorafgaand aan die datum inlicht dat de werkwijze voor het inloggen wijzigt. Vanaf het moment dat de module geactiveerd wordt kan er niet meer op de voor hen bekende wijze ingelogd worden.

Na activatie krijgen alle professionals de eerstvolgende keer na inloggen een ander scherm dan het gebruikelijke Rapasso Dashboard. (zie scherm 1).
Klik hier op ' volgende'.

In het volgende scherm (zie scherm 2) wordt gevraagd om een authenticator app te downloaden op je smartphone. Hiermee kan je de QR code scannen (pijl 1).

Vervolgens wordt iedere 30 sec een nieuwe code gegenereerd die moet worden ingevoerd op het inlogscherm (pijl 2).

Vanaf nu zal een professional dus altijd zijn smartphone bij de hand moeten houden tijdens het inloggen en de code die daarop verschijnt moeten invoeren in het inlogscherm.

Vragen over 2-factor authenticatie? Check eerst de FAQ. Staat je vraag daar niet bij? Stel je vraag via de button rechtsonder in je scherm.