Teksten cliëntportal aanpassen

Uitleg van wat een superuser kan aanpassen in de cliëntportals

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het cliëntportal

Het cliëntportal is het gezicht van de organisatie naar de cliënt toe.
Bij de oplevering van Rapasso staan er standaardteksten in de cliëntportals. Deze kunnen worden aangepast naar de manier waarop jullie zelf met de cliënt willen communiceren.

De gebruikers met de rol Superuser hebben de rechten om deze teksten aan te passen.

Op elke pagina binnen het cliëntportal ziet een superuser de mogelijkheid om de pagina aan te passen. Zie onderstaand voorbeeld:

Let op: het aanpassen van de teksten doe je voor alle cliëntportals in jouw Rapasso omgeving. Je kan dus niet bijvoorbeeld de welkomsttekst voor 1 specifieke cliënt aanpassen.

De pagina aanpassen

In het volgende voorbeeld is de Startpagina onder handen genomen.

1. App menu label: Verandert de naam van de link in het menu.

2. App menu rank: In de 'Apps' selectie kan de volgorde van apps aangepast worden. Als bijvoorbeeld de mediatheek op de bovenste plek in het online dossier dient te komen geef je deze rank 1, daarna intake rank 2.

3. App Titel: De dikgedrukte tekst bovenaan in de middelste kolom van het Online Portaal.

4. App omschrijving: De tekst welke bovenaan een pagina staat in de middelste kolom. Bij de 'tijdslijn' is dit de welkomsttekst.

5. Tip titel: Hier kan je een eigen titel boven het blok (tips) geven. De tips bevinden zich in de rechter kolom onder het blok van de coach.

6. Tip content: Hier kunnen tips gegeven worden over wat op deze pagina gedaan kan worden en hoe de cliënt dat kan doen.

Placeholders

In de tips of in de App titel (in het geval van de startpagina) staan placeholders. Dit zijn stukjes code zodat Rapasso weet waar context specifieke informatie geplaatst moet worden.

Voorbeeld:

Beste {{ ocd.person.first_name }},

Op de pagina zelf staat: Beste Jacqueline,

Als de {{ code }}  aangepast wordt of je verwijdert per ongeluk een haakje werkt dit niet meer. Dit werkt volgens hetzelfde principe als placeholders in Briefsjablonen.