Basisfunctionaliteiten
Projecten
Een project starten / verwijderen

Uitleg over hoe je een project aanmaakt of verwijdert

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Starten van een project

Om een nieuw project aan te maken klik je in de linker kolom van Rapasso op het icoon voor Projecten en vervolgens op 'Project toevoegen':

Vervolgens ga je de instellingen voor het project vullen. Meer info hierover vind je terug in het artikel Projectinstellingen.

Verwijderen van een project

Om een project te kunnen verwijderen heb je verwijderrechten nodig. Het toekennen van verwijderrechten wordt gedaan door een Rapasso-gebruiker binnen jouw organisatie die de rol Beheerder heeft.

Ga naar de lijst met projecten en ga met je muis over de regel met het project dat je wilt verwijderen. Er verschijnt dan een prullenbakje aan het einde van die regel. Klik daar op en bevestig dat je het geselecteerde item wilt verwijderen.

Let op: een verwijderd project is niet terug te halen, alleen door iemand met de rol Beheerder en binnen 30 dagen (zie dit artikel).

Het is ook mogelijk om een project te deactiveren. Zie hiervoor het artikel Projectinstellingen. Op die manier blijven de gegevens wel bewaard, maar er kunnen geen nieuwe trajecten aan gekoppeld worden of bijvoorbeeld nog uren worden geschreven op trajecten die gekoppeld zijn aan een gedeactiveerd project.