Soms wil men met 2 coaches samenwerken, soms werken een coach en bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige samen, maar ook komt het voor dat bijvoorbeeld een backoffice inzage moet hebben. Bijvoorbeeld om afspraken in te plannen of documenten uit te werken.

Met de komst van wat we noemen 1-op-N-autorisaties is dit mogelijk.

Een groot voordeel is dat ook coaches die alleen hun eigen trajecten mogen zien nu volledig toegang hebben tot de trajecten waar ze als 2e coach zijn toegevoegd. Er is dus minder noodzaak om coaches toegang te geven tot alle trajecten, waardoor een veiligere situatie ontstaat!

Let op: Het 1-op-N-mechanisme werkt op trajecten. Dit betekent dat iemand die niet gekoppeld is aan een persoon, maar wel aan een traject van deze persoon, niet volledig toegang heeft tot alle persoonsgegevens van deze persoon. Je ziet dan slechts een gedeelte van de gegevens en kunt dus ook niet alles muteren. Natuurlijk is dit slechts van toepassing op gebruikers die alleen toegang hebben tot hun eigen trajecten (Caseload rechten).

Hoe werkt het?

Je opent het betreffende traject en gaat via de tandwieltjes rechts-onderin naar de instellingen van het traject.
Onderaan bij de instellingen vind je de 2 onderstaande opties:

Deze 2 velden hebben hetzelfde doel, namelijk personen toevoegen aan het traject. 

Traject leden

Door op het groene plusje te klikken krijg je de mogelijkheid om een persoon toe te voegen aan het traject. Let op, dit is niet een contactpersoon uit de lijst Personen, maar moet een actieve gebruiker van Rapasso zijn!
Tevens kun je hier aangeven welke rol deze persoon heeft. Standaard zitten hier enkele veel gebruikte rollen in, maar als binnen jullie omgeving een specifieke rol gewenst is, dan kan deze aangevraagd worden via een berichtje naar de helpdesk.
Na het opslaan heeft de toegevoegde persoon dezelfde rechten en opties als de primaire coach.
Deze persoon zal vanaf dit moment ook zichtbaar zijn aan de rechterkant op de cliëntportal als begeleider.

Traject team

Bij de optie Traject team werken we met vooraf vastgestelde teams. Als het voorkomt dat een team van specialisten altijd (of in ieder geval vaker) in die samenstelling samenwerkt aan een traject, dan kan zo'n team vooraf gedefinieerd worden. 

Dit samenstellen van een team kan alleen gedaan worden door een superuser, en is dan ook terug te vinden in het superuser menu. Dit bevindt zich bij de Instellingen (de tandwieltjes linksonder in de menubalk)
Hier is het onderstaande icoontje te vinden:

Als je hierop klikt kom je in onderstaande scherm terecht:

Dit werkt in principe zoals de meeste schermen in het superuser menu, het groene plusje geeft je de mogelijkheid om een team toe te voegen, en door een bestaand team te selecteren krijg je de extra mogelijkheden die in het onderstaande scherm te zien zijn:

Hier kun je tevens de naam van het traject team aanpassen of een team verwijderen als dit niet meer relevant is.
Door middel van het groene plusje aan de rechterkant kun je (nieuwe) teamleden toevoegen en hun rol vastleggen.

Let op: In tegenstelling tot personen die als Team leden worden toegevoegd aan een traject zijn personen die als traject team worden toegevoegd niet zichtbaar op de cliëntportal. Op die manier hoeft bijvoorbeeld niet bij elk cliëntportal het secretariaat getoond te worden (als voorbeeld).

Traject leden en Traject teams zijn ook naast elkaar te gebruiken als dit gewenst zou zijn.

#1opN

Heeft u het antwoord gevonden?