Basisfunctionaliteiten
Personen
Veilig video-gesprekken voeren met je cliënt via Rapasso Connect
Veilig video-gesprekken voeren met je cliënt via Rapasso Connect

#videobellen # online #teams #digitaal coachen #videogesprek #blended coaching

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als onderdeel van het online coachen van cliënten is het ook mogelijk om video-gesprekken te voeren middels Rapasso Connect. Dit is een toevoeging aan het online cliëntportal. Om er mee te werken is het van belang dat de cliënt een actief cliëntportal heeft. Als je wilt weten hoe je een cliëntportal aanmaakt verwijzen we je naar deze artikelen in het ons helpcenter.

In dit artikel leggen we je uit hoe je als coach een video-gesprek kunt plannen en opstarten.

Let op: het voeren van video-gesprekken werkt alleen met de meest recente versie van de browser die je gebruikt. Verouderde browsers, zoals Internet Explorer, worden niet meer ondersteund.

Op mobiele apparaten wordt het nog niet volledig ondersteund.

Op de persoonskaart van de cliënt kun je bij het kopje 'Plan in toekomst' direct kiezen om een video-gesprek te plannen.

Het plannen van dit video-gesprek is vergelijkbaar met het plannen van een gewone afspraak. Zie hieronder een voorbeeld.

Bij het maken van een afspraak staan de checkboxen bij 'Deel met cliënt' en 'Verstuur kalenderkoppeling' standaard aan. Dit zorgt ervoor dat er een uitnodiging met link wordt verstuurd naar jouw cliënt. Zie het voorbeeld hieronder;

Bij de uitnodiging zit een ICS bestand, wat het voor de cliënt mogelijk maakt om de afspraak op te slaan in zijn/haar agenda.

Ook in het agenda-item zelf is de link naar de afspraak terug te vinden.

De cliënt kan de uitnodiging ook terugvinden op zijn/haar cliëntportal, onder het kopje 'Afspraken':

Wanneer de cliënt (of coach) voor de eerste maal gaat deelnemen aan een video-gesprek dan wordt er gevraagd om toegang tot de camera en microfoon. Er kan voor worden gekozen om de gemaakte keuze op te slaan, dan zal deze vraag een volgende keer niet meer gesteld worden.

Door op de knop 'Deelnemen' te klikken wordt de verbinding tot stand gebracht en zijn zowel de coach als de cliënt zichtbaar voor elkaar.

Om de videoverbinding te verbreken klik je rechtsboven op de knop 'Verlaat video-gesprek'.