Basisfunctionaliteiten
Trajecten
Een traject starten / verwijderen

Uitleg hoe je een nieuw traject aanmaakt en hoe je een traject verwijdert

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Starten van een Traject

Het starten van een traject doe je vanuit de persoonskaart (je ziet dan de lichtblauwe balk bovenin).

1. Klik op 'Start traject'

2. Kies het gewenst type traject

3. Klik op de button 'Start traject'.

Het traject wordt aangemaakt en je komt direct in de voortgangsmonitor.

Let op: Om het traject op te slaan dien je minstens 1 van de velden te vullen. Daarna kun je onderin het traject opslaan.

Na het opslaan van het traject komt deze in de lijst met trajecten te staan. Ook bij de persoon kan je zien welke trajecten er aangemaakt zijn.

Standaard wordt Rapasso geleverd met het trajecttype Begeleiding. De velden in dit trajecttype zijn standaard en voor alle klanten van Rapasso hetzelfde.

Daarnaast biedt Rapasso de mogelijkheid om een aantal standaardtrajecten beschikbaar te maken in de Rapasso omgeving van jouw organisatie, zoals bijvoorbeeld UWV- en Blik op Werk-trajecten. Meer informatie hierover vind je hier.

Het is ook mogelijk om eigen trajecttypes aan te laten maken met exact de velden die aansluiten bij het proces van jouw eigen organisatie. Neem contact op met de helpdesk voor de mogelijkheden.

Verwijderen van een traject

Om een traject te kunnen verwijderen heb je verwijderrechten nodig. Het toekennen van verwijderrechten wordt gedaan door een Rapasso-gebruiker binnen jouw organisatie die de rol Beheerder heeft.

Het verwijderen kan op 2 manieren:

1. Ga naar de lijst met trajecten en ga met je muis over de regel met het traject dat je wilt verwijderen. Er verschijnt dan een prullenbakje aan het einde van die regel. Klik daar op en bevestig dat je het geselecteerde item wilt verwijderen.

2. Ga naar de persoonskaart van de cliënt waarvan je een traject wilt verwijderen. Ga met je muis over het traject dat je wilt verwijderen. Er verschijnt dan een prullenbakje aan het einde van die regel. Klik daar op en bevestig dat je het geselecteerde item wilt verwijderen.

Let op: een verwijderd traject is niet terug te halen, alleen door iemand met de rol Beheerder en binnen 30 dagen (zie dit artikel).