Je browser verversen

Normaal verversen / Hard verversen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verversen

Het verversen van een pagina betekent dat je opnieuw bepaalde gegevens ophaalt van een website of webapplicatie

Normaal Verversen

Er zijn verschillende manieren om te verversen en voor elk systeem en browser is dit anders.

1. Selecteer de adresbalk in je browser (het webadres ziet er dan vaak geselecteerd uit) en druk op enter.

2. In de buurt van de adresbalk bevindt zich een rond pijltje (hierboven afgebeeld).

3. Sneltoetsen : De knop F5 indrukken als de browser geselecteerd voor Windows computers. Voor Apple is dit ⌘ R.

Hard Verversen

In bepaalde gevallen is het normaal verversen niet genoeg en dien je een harde verversing te doen. Bepaalde informatie welke niet veranderlijk of inhoudelijk is in Rapasso slaan we op op jouw computer zodat niet elke keer deze informatie gedownload hoeft te worden (bijvoorbeeld een icoon maar ook meer technische zaken). Soms is het nodig dat alles ververst moet worden.

Gebruik de volgende toetsen voor een harde refresh:
Windows: Houdt de Control knop in en druk op F5.
Apple : Houdt de Shift knop de command knop (⌘) en de R in.

De browser haalt nu alles een keer opnieuw op!