Cliëntportal aanmaken, activeren en deactiveren

Een cliëntportal aanmaken voor een cliënt, de cliënt uitnodigen voor het online cliëntdossier en het cliëntdossier afsluiten.

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Cliëntportal aanmaken

Als een cliënt is toegevoegd aan Rapasso wordt er niet automatisch een Cliëntportal aangemaakt. Om een Cliëntportal aan te maken ga je naar de kaartgegevens van de cliënt en klik je rechtsboven op de profiel foto met daaromheen de grijze lijn (dit wil zeggen dat er (nog) geen Cliëntportal is).

Let op: Voor het aanmaken van een Cliëntportal dien je een geldig e-mailadres bij de persoon te hebben ingevoerd.

Vervolgens verschijnt er een pop-up scherm met je vraag of je het zeker weet. Klik op 'Maken'.

De rand om de profielfoto verandert van kleur en wordt nu oranje:

Het Cliëntportal activeren en de cliënt uitnodigen

Nadat er een online cliënt dossier (Cliëntportal) is aangemaakt moet het dossier worden geactiveerd om de cliënt uit te nodigen. Dit doe je door op het cliëntportal icoon te klikken rechtsboven in de persoonsbalk. Je wordt dan automatisch doorgelinkt naar het online dossier. In het online dossier zie je bovenin de status 'Nog niet uitgenodigd'. Klik op deze tekst.

Er verschijnt een pop-up scherm met de melding:

Klik op de groene knop 'Uitnodigen'. De cliënt ontvangt via mail een uitnodiging met de link, gebruikersnaam (= het e-mailadres) en het wachtwoord.

De status van het online dossier wijzigt in 'actief'.

de rand om de profielfoto verandert weer van kleur en wordt nu groen:

Het Cliëntportal de-activeren (sluiten)

Wanneer het online dossier gesloten moet worden, dan kan dit door eerst in te loggen in het Cliëntportal. Klik hiervoor in de persoonskaart op icoon voor cliëntportal.

Vervolgens zie je bovenin: status 'actief'.

Klik op de tekst 'actief'. Vervolgens verschijnt er een pop-up venster:

Klik vervolgens op de knop 'Deactiveren'. De status wijzigt nu in 'inactief'.

De rand om de profielfoto verandert weer van kleur en wordt nu oranje:

Let op: Hoewel het activeren en de-activeren direct gebeurt zullen de kleuren pas veranderen bij eerstvolgende keer dat je de persoonskaart (her)opent.