Inrichting op maat
Black- en Whitelisten
Black- en Whitelisten in de praktijk

Wat is het? En hoe werkt het?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Apparaten

Voor bedrijven die hun beveiliging naar een hoger niveau willen tillen, biedt Rapasso nu de optie van Black- en Whitelisten. Dit is een extra beveiliging specifiek bedoeld voor de mobiele app, en dus daarmee voor telefoons.

Het werkt op zowel Android telefoons als IOS telefoons.

Wat is het?

Zoals de termen al suggereren zijn Blacklisten en Whitelisten elkaars tegenpolen.
Bij Blacklisten ontneem je een mobiel apparaat de toegang tot Rapasso, terwijl bij Whitelisten je een mobiel apparaat juist eerst toegang moet geven tot Rapasso.

In beide gevallen betekent het dat als iemand zich aanmeldt voor Rapasso, er een extra controle plaatsvindt of iemand wel toegang moet krijgen.

Daarnaast kun je nu, bijvoorbeeld bij diefstal of verlies van een telefoon, op afstand de toegang tot Rapasso dichtzetten. Zelfs als de telefoon op dat moment gewoon ingelogd is in Rapasso.

Hoe werkt het?

De eerste keuze die je maakt is of je wil gaan werken met Blacklisten of met Whitelisten, want dat bepaalt wat er gebeurt als iemand zich met een mobiel apparaat aanmeldt.

Blacklisten

Kies je voor Blacklisten, dan zal elke aanmelding met een mobiel apparaat automatisch geaccepteerd worden. Pas op het moment dat een functioneel beheerder een telefoon op de zwarte lijst zet, heeft deze telefoon geen toegang meer.

Hiervoor heeft iemand met de rol functioneel beheerder (deze rol is nu nog niet beschikbaar, communicatie hierover volgt nog) een extra optie onder het superuser menu.
Eventueel kan een apparaat daar ook weer van de zwarte lijst worden gehaald, bijvoorbeeld in het geval een telefoon weer terug wordt gevonden.

Whitelisten

Bij Whitelisten gaan we nog een stapje verder. In principe heeft geen enkele telefoon toegang tot Rapasso, totdat een functioneel beheerder het toestel op de 'witte' lijst heeft gezet.

Bij elke aanmelding door een nieuw apparaat krijgen de daarvoor geselecteerde functioneel beheerder een berichtje en zullen ze moeten aangeven of iemand wel of niet mag inloggen.

Overigens kan een apparaat ook weer van deze lijst afgehaald worden, en zelfs op de zwarte lijst gezet worden.

#blacklisten, #whitelisten, #black listen, #white listen #device management