Basisfunctionaliteiten
Organisaties
Organisatie opvoeren / wijzigen / verwijderen

Beschrijving hoe je een organisatie kunt toevoegen in Rapasso of gegevens van een organisatie kunt wijzigen of een organisatie verwijdert

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Opvoeren organisatie

Om een nieuwe organisatie op te voeren klik je links in je scherm op het icoon voor Organisaties.

Klik op het 'Organisatie toevoegen' (1). Je ziet dat er rechts in je scherm de Organisatiekaart verschijnt.
Je kan hier zoeken in de gegevens van de KvK-database (2). Door de juiste organisatie uit de lijst te selecteren, wordt een aantal gegevens direct voor je gevuld. Je kan er ook voor kiezen om alle gegevens handmatig in te voeren.

Bij 'Adressen' kan je op het plusteken (3) klikken om een nieuw adres op te voeren.
Na het invullen van de informatie klik je op de diskette rechtsonder (4) om op te slaan.

Het is ook mogelijk om een kenmerk aan een bedrijf te geven. Dit kenmerk is dan ook doorzoekbaar in de organisatielijst.

Wijzigen organisatiegegevens

Om de ingevoerde gegevens op een later moment te wijzigen zoek je de betreffende organisatie op en klik je in de gele balk op de naam van de organisatie. Je komt dan weer in hetzelfde scherm terecht als bij het opvoeren van de organisatie.

Meer uitleg over de organisatiekaart vind je in het artikel over de Organisatiekaart.

Verwijderen organisatie

Om een organisatie te kunnen verwijderen heb je verwijderrechten nodig. Het toekennen van verwijderrechten wordt gedaan door een Rapasso-gebruiker binnen jouw organisatie die de rol Beheerder heeft.

Ga naar de lijst met organisaties. Ga met je muis over de regel van de organisatie die je wilt verwijderen. Er verschijnt dan een prullenbakje aan het einde van die regel. Klik daar op en bevestig dat je het geselecteerde item wilt verwijderen.

Let op: als je een organisatie verwijdert uit Rapasso verdwijnt ook alle informatie die bij deze organisatie is opgeslagen. Een verwijderde organisatie is niet terug te halen, alleen door iemand met de rol Beheerder en binnen 30 dagen na verwijdering (zie dit artikel).

#organisatie #KamervanKoophandel #kvk #bedrijf