Actielijsten aanmaken

Actielijsten en acties aanmaken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Aanmaken Actielijst

Om een actielijst aan te maken ga je als Superuser naar het Instellingenmenu (Tandwieltjes links onderin Rapasso) en vervolgens naar Actielijsten.

Om een nieuwe actielijst aan te maken klik je op het +-teken. Rechts in je scherm opent zich dan een veld, waarin je de naam van de lijst kan ingeven. Daarnaast kies je een status. De status Actief betekent dat de lijst direct bij een cliënt door een andere coach kan worden ingezet. Wil je eerst de lijst helemaal maken voordat deze kan worden ingezet door een collega, dan kan je ook kiezen om deze eerst in Concept te maken. Vergeet deze dan op een later moment niet aan te passen naar Actief.

Ook kun je ervoor kiezen om de taak sequentieel te maken. Dit wil zeggen dat de tijd tussen de acties is vastgelegd, maar niet de exacte datum. De datum van de acties wordt dus vastgesteld naar aanleiding van de vastgelegde tijd tussen de acties.

Klik als laatste op het icoon voor 'Opslaan'.

Voeg een actie toe

Vervolgens ga je de acties in de lijst zetten. Begin door op het +-teken te klikken. Je komt dan in het scherm "Nieuwe actie". Hier vul je het onderwerp en de beschrijving in.

Bij "Uitvoeren op" geef je aan op welk moment de actie gedaan moet worden. 'Week 1, dag 1' is hierbij gelijk aan de datum dat je de actielijst laat starten. Wil je dat 2 weken na de startdatum een actie ingepland wordt, kies dan 'Week 3, dag 1'.

Standaard staat het vinkje bij "Begeleider is uitvoerder" aan. Dit houdt in dat de actie op naam komt van de coach die aan het betreffende traject gekoppeld is. Als dat niet de bedoeling is, dan zet je het vinkje uit en kies je een coach uit het lijstje. De actie komt dan altijd op naam van die betreffende gebruiker van Rapasso. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er 1 persoon is die altijd de factuur opmaakt en dit 1 van de acties uit een actielijst is.

Zet het vinkje bij "Rapporteerbaar" aan als je wilt dat de actie rapporteerbaar moet zijn. (lees meer over wat dit inhoudt in dit artikel).

Klik als laatste op "Opslaan".

Bovenstaande doe je opnieuw tot je actielijst met acties compleet is.