Privacy / AVG

Hoe ondersteunt Rapasso jou bij het voldoen aan de Privacy richtlijnen?

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een veelgehoorde reden om te kiezen voor Rapasso is het feit dat organisaties ondersteuning willen in het voldoen aan de Privacy richtlijnen en AVG. In dit artikel leggen we uit hoe het gebruik van Rapasso je daarbij kan ondersteunen.

Session security (time out)

Om te zorgen dat je niet ongemerkt ingelogd blijft als je geen gebruik maakt van Rapasso, zal na een uur inactiviteit je sessie worden beëindigd en dan word je automatisch uitgelogd. Voordat dit gebeurt krijg je eerst nog een waarschuwing op je scherm om je de tijd te geven je sessie actief te houden

2-Factor authenticatie

Bij het inloggen in Rapasso heb je naast een inlognaam en wachtwoord ook nog een code nodig die gegenereerd wordt op je telefoon. Uitgebreide informatie over 2-factor authenticatie vind je in dit artikel.

Disclaimers

Op de plekken in Rapasso waarbij je bijzondere persoonsgegevens vastlegt, zoals pasfoto en BSN, wordt je gewaarschuwd om je te helpen om overeenkomstig met de AVG te handelen.

Inrichten autorisaties

Er zijn een aantal manieren waarop de autorisaties binnen Rapasso kunnen worden ingericht. Dit gebeurt in principe al tijdens de implementatieperiode van Rapasso binnen jouw organisatie. De volgende opties zijn mogelijk:

1. Alle gebruikers binnen jouw organisatie zien alle personen die zijn opgevoerd binnen Rapasso.

2. Een of meerdere gebruikers binnen jouw organisatie zien alle personen die zijn opgevoerd binnen Rapasso. De overige gebruikers zien alleen de personen waarvan zij als begeleider staan opgevoerd en de personen waarvan is aangegeven dat deze gedeeld mogen worden met het team. Zie onderstaande afbeelding.

3. Alle gebruikers zien alleen de personen waarvan zij als begeleider staan opgevoerd. Het vinkje 'deel met team' staat dan uit.

4. Er zijn organisaties die gebruik maken van flex-accounts. (deze zijn alleen af te nemen i.c.m. minimaal 10 Full accounts). Hiervan is het standaard zo dat deze gebruikers alleen de personen zien waarvan zij als begeleider staan opgevoerd.

Let op: Mocht bovenstaand plaatje afwijken van hoe het er bij jou op je scherm uitziet en heb je geen mogelijkheid om het vinkje aan te passen? Laat dan de superuser van jouw organisatie contact met ons opnemen. Dat betekent dat er bij de implementatie van Rapasso andere keuzes gemaakt zijn.

Verwerkersovereenkomst

Wij bieden aan onze klanten kosteloos een standaard verwerkersovereenkomst aan. Hiermee wordt voldaan aan de eisen die de huidige en de komende privacyregelgeving en ook de Autoriteit Persoonsgegevens stelt aan verwerkingsverantwoordelijkheden met betrekking tot het vastleggen van afspraken met ons als verwerker van persoonsgegevens.

Indien nog niet eerder overeengekomen, kan deze verwerkersovereenkomst door onze klanten worden aangevraagd via de helpdesk.

Privacy e-learning

Speciaal voor professionals bij Loopbaanbureaus & Mobiliteitscentra hebben we een Privacy e-learning gemaakt.

Middels deze link krijg je toegang tot de complete e-learning inclusief video-materiaal en bijlagen: E-learning Privacy.