In het menu 'Personen' zie je rechts de persoonskaart en links een overzicht van alle personen die bij jou horen. Dit kan een behoorlijke lijst met cliënten, klanten, collega's, partners en vrienden zijn.

Filteren

Om een beter overzicht te hebben kun je deze lijst met personen filteren. Klik hiervoor boven aan de lijst op 'Filter'.

Vervolgens opent zich een pop-up venster met allerlei filter opties. Kies bijvoorbeeld de begeleider. En klik daarna op 'Filter' rechtsonder in het venster. Vervolgens is je lijst gewijzigd en zie je alleen de personen die gekoppeld zijn aan de betreffende begeleider.

Door 'doorzoek trajecten' aan te vinken is het ook mogelijk om te filteren op alle personen met een actief traject of bijvoorbeeld op personen met trajecten die in een bepaalde periode gestart zijn.

Door 'gebruik filter als standaardweergave' aan te vinken blijven de instellingen van jouw filter bewaard totdat jij ze zelf weer aanpast.

Je ziet door de kleur van de tekst boven de personenlijst of het filter aan of uit staat:

Exporteren naar Excel

Persoonlijsten,  met of zonder filter, kun je exporteren naar Exel. Klik hiervoor op het symbool links bovenaan de persoonlijst.

Vervolgens verschijnt er rechts een detailvenster met exporteer mogelijkheden.

Kies vervolgens welke gegevens je wel/niet wilt exporteren naar Excel. Klik rechtsonder op het symbool 'Excel'. De gegevens worden gedownload en vervolgens kun jij deze gegevens in Excel openen en indien gewenst verder bewerken.

Rapasso exporteert dus de actieve lijst. Staat er een filter aan dan worden enkel de gefilterde resultaten geëxporteerd.
Voorbeelden gebruik:

1. Filter relatie = klant -> exporteer adresgegegevens voor- en achternaam voor de kerstkaarten
  2. Filter Einddatum traject van 01-01-2017 tot 31-12-2017 -> Exporteer lijst met e-mail adressen voor Klant Tevredenheids Onderzoek.
  3. Filter op Coach -> Exporteer telefoonnummers om door te bellen dat deze ziek is.

Personen zoeken

Om een persoon te zoeken in de personenlijst typ je de naam van de persoon in het zoekvenster in. De lijst wordt nu doorzocht.

Sorteren

Personen kunnen op alfabetische volgorde per kolom gesorteerd worden door op de naam van de kolom te klikken en te kiezen voor oplopend of aflopend sorteren.