Het Cliëntportal wordt ter ondersteuning van een traject ingezet, om jou en je cliënt(en) alvast wat op weg te helpen leggen we in dit artikel in hoofdlijnen de verschillende menu's links in het cliëntportal uit.

Let op: Beheerders en Superusers kunnen de standaardteksten in het Cliëntportal wijzigen. De teksten en de lay-out die je in onze screenshots ziet zullen hoogstwaarschijnlijk afwijken van wat jij en jouw cliënt zien, maar de strekking blijft hetzelfde :-).

Wil je weten hoe je moet inloggen in het cliëntportal van je cliënt lees dan eerst dit artikel.

ePortfolio

In ieder Cliëntportal zit het ePorfolio. In dit onderdeel kunnen cliënten stukje bij beetje hun scholing, (werk)ervaring, vaardigheden en interesses verwoorden. Bij het onderdeel 'Bestanden' kunnen documenten geüpload worden.

Niet alleen de cliënten kunnen informatie toevoegen, maar ook jij als professional mag informatie invoeren. Overal waar je in het Cliëntportal een 'groen vierkant met plusteken' ziet, kun je informatie toevoegen.

Een CV maken in Rapasso

Als jouw cliënt nog niet in het bezit is van een cv kan er een basis cv gemaakt worden van de ingevoerde gegevens bij het ePortfolio met hulp van de 'CV app' onder 'Apps'. Heeft jouw cliënt weinig tot geen informatie ingevoerd bij ePortfolio dan verschijnt er een minimaal cv.

Als jouw cliënt op het CV onder Apps heeft geklikt verschijnt het onderstaande scherm:

Vervolgens kan uit (of aan) gevinkt welke onderdelen er in het CV opgenomen dienen te worden. Klik vervolgens op de knop: 'Maak nu mijn CV'. Linksonder in het computerscherm verschijnt een snelkoppeling van het gedownloade word-document. Nadat er op geklikt wordt opent zich het word-document met informatie uit het Cliëntportfolio. Niet alleen dat wat ingevoerd is bij ePortfolio maar ook de adresgegevens die bij contactinformatie zijn ingevuld staan in het cv. Dit CV is een basisdocument. In het traject kunnen jullie dit samen verder invullen en opmaak e.d. wijzigen.

Opdrachten toevoegen

In het Cliëntportal kun je in het onderdeel 'Acties' opdrachten klaarzetten voor jouw cliënt. Afhankelijk van of de module voor Standaard opdrachten is aangeschaft kun je naast jouw eigen opdrachten ook opdrachten kiezen uit de de standaard opdrachtenlijst. Zie voor meer info hierover het volgende artikel:

Let op: indien je de module Standaard Opdrachten hebt en je graag een opdracht toegevoegd wil hebben neem dan contact op met de Beheerder/SuperUser. Rapasso biedt alleen de tool aan en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de bibliotheek.

Door op het groene vierkant met plusteken te klikken verschijnt het onderstaande:

Je kunt nu het onderwerp van de opdracht ingeven, de planning en wanneer de opdracht afgerond moet zijn. Ook kun je aanvullende informatie en bestanden als bijlage uploaden. Nadat je alles hebt ingevuld klik je op 'Opslaan'. De opdracht blijft nu in het venster staan en jouw cliënt kan hierop reageren en wanneer de opdracht afgerond is 'afvinken als afgerond'.

Mediatheek

Jouw cliënt kan gebruik maken van de Mediatheek. In deze Mediatheek zit allerlei informatie die relevant kan zijn voor het begeleidingstraject, maar ook algemene informatie zoals folders, youtube filmpjes etc.
De gegevens in de Mediatheek zijn voor iedere gebruiker van de Cliëntportal beschikbaar, deze zijn dus niet specifiek voor één gebruiker

De Mediatheek wordt gevuld door de Beheerder en SuperUsers van jullie eigen omgeving. Rapasso vult deze mediatheek niet. Mocht je vragen en/of aanvullingen hebben over deze Mediatheek dan kun je het beste contact opnemen met jullie eigen Beheerder/SuperUsers.

De Mediatheek vind je in het linkermenu van het Cliëntportal onder 'Apps'.

Nadat er op de Mediatheek is geklikt vind je een lijst met informatie, links en/of bestanden.

Contactinformatie

Cliënten kunnen hun eigen profiel, foto en contactgegevens aanpassen via het venster linksboven in het Cliëntportal. Als een cliënt deze gegevens aanpast dan wordt dit ook aangepast in jouw eigen omgeving als professional.

Jij ziet de contactinformatie van jouw cliënt in jouw eigen online omgeving door in de persoonskaart op de naam van de cliënt in de blauwe balk te klikken.

Aanpassen e-mailadres van een cliënt met een actief online cliëntportaal

Let op: een cliënt kan niet zelf zijn e-mailadres aanpassen. Alleen jij als coach kan het e-mailadres waarmee de cliënt inlogt in zijn of haar portaal aanpassen.
Dit doe je op de volgende manier:
Ga naar het betreffende cliëntportaal.
Linksonderin zie je de beheersectie:

Klik op uitnodigingen en vervolgens op de groene knop Opnieuw uitnodigen.

Het volgende scherm verschijnt:

Als je hier het nieuwe, correcte e-mailadres invoert dan wordt de uitnodiging met de nieuwe inloggegevens naar dat e-mailadres gestuurd. Daarnaast wordt dit e-mailadres in Rapasso zelf als nieuw e-mailadres opgevoerd.

#klantenportaal, klantenportal, klantenkaart