Wat is Rapasso en wat niet?

SaaS

Rapasso is een SaaS (Software as a Service) oplossing en dat we in 'the cloud' draaien. Dat wil zeggen dat we via het internet een service aanbieden. Je hoeft hiervoor niets te installeren. Je hebt altijd de laatste versie van de software en kan vanuit elke locatie (mits je internet hebt) inloggen op Rapasso. We hebben hierdoor veel controle op de prestaties van Rapasso.

We zijn nog altijd afhankelijk van de instellingen van het apparaat waarmee de gebruiker op Rapasso inlogt. Dit kunnen instellingen die jezelf hebt gemaakt of instellingen die de IT afdeling heeft gedaan.

Zaken waaraan wij niets kunnen veranderen zijn de volgende:

Traag internet of slechte WiFi
Rapasso draait op high-performance servers in the cloud, maar deze zijn voor de eindgebruiker zo snel als de zwakste schakel. Heb je slechte WiFi kunnen we de gegevens niet sneller bij het apparaat waarop je Rapasso gebruikt krijgen.

Browser instellingen
We kunnen niet zien of er afwijkende browser instellingen zijn gedaan waardoor bepaalde functies niet naar behoren zouden werken.

Computer instellingen
Welk e-mail programma er geopend wordt als je drukt op een e-mail link of welke agenda er gebruikt wordt bij het openen van kalender items zijn instellingen van het apparaat. (standaardprogramma's in windows)

E-mail
Rapasso integreert op een bepaalde manier met je e-mail maar heeft geen enkele invloed op de instellingen van je e-mail.

Agenda
Je kan eenvoudig taken vanuit Rapasso in je agenda zetten. Maar deze externe agenda staat los van Rapasso.