Cliëntportal aanmaken

Video-instructie aanmaken cliëntportal en cliënt uitnodigen:

Uitleg in tekst:
Als een cliënt is toegevoegd aan Rapasso wordt er niet automatisch een Cliëntportal aangemaakt. Om een Cliëntportal aan te maken ga je naar de kaartgegevens van de cliënt en klik je rechtsboven op het grijze icoon van het Cliëntportal.

Let op: Voor het aanmaken van een Cliëntportal dien je een geldig e-mail adres bij de persoon hebben ingevoerd.

Vervolgens verschijnt er een pop-up scherm met je vraag of je het zeker weet. Klik op ja.

Het icoon verandert van kleur en wordt nu oranje:

Het Cliëntportal activeren en de cliënt uitnodigen

Nadat er een online cliënt dossier (Cliëntportal) is aangemaakt moet het dossier worden geactiveerd om de cliënt uit te nodigen. Dit doe je door op het oranje icoon van het Cliëntportal te klikken. Je wordt dan automatisch doorgelinkt naar het online dossier. In het online dossier zie je rechtsboven de status 'Nog niet uitgenodigd'. Klik op deze tekst.

Er verschijnt een pop-up scherm met de melding:

Klik op de groene knop 'Uitnodigingen'. De cliënt ontvangt via mail een uitnodiging   met de link, gebruikersnaam (= het e-mailadres) en het wachtwoord.

De status van het online dossier wijzigt in 'actief'.

Het icoon in de persoonskaart verandert weer van kleur en wordt nu groen:

Het Cliëntportal de-activeren (sluiten)

Video-instructie:

Uitleg in tekst:
Wanneer het online dossier gesloten moet worden, dan kan dit door eerst in te loggen in het Cliëntportal. Klik hiervoor in de persoonskaart op het groene icoon van het Cliëntportal.

Vervolgens zie je rechtsboven: status 'actief'.

Klik op de tekst 'actief'. Vervolgens verschijnt er een pop-up venster:

Klik vervolgens op de rode knop 'Deactiveren'. De status wijzigt nu in 'inactief'.

Het icoon in de persoonskaart verandert weer van kleur en wordt nu oranje:

Let op: Hoewel het sluiten en openen direct gebeurt zullen de kleuren pas veranderen bij eerstvolgende keer dat je de persoonskaart (her)opent.