Rollen Superuser en Beheerder

Uitleg van de rollen Superuser en Beheerder

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

Om de veiligheid van de data goed te beschermen zijn er binnen Rapasso verschillende rollen die kunnen worden toegekend aan gebruikers. Die verschillende rollen hebben verschillende autorisaties.

Op dit moment onderscheiden we de rollen Superuser en Beheerder. In dit artikel leggen we uit welke autorisaties bij welke rol horen.

Uitleg rollen

De rol Superuser wordt toegekend aan gebruikers die zich bezig houden met het inrichten van Rapasso, zoals bijvoorbeeld het maken van de actielijsten waar elke Rapasso-gebruiker binnen jullie omgeving vervolgens mee kan gaan werken.

Daarnaast is er de rol Beheerder. Deze rol kan worden toegekend aan gebruikers die zich bezig houden met het gebruikersbeheer van Rapasso.

Als een gebruiker een van beide rollen heeft gekregen, dan krijgt deze gebruiker toegang tot een extra optie in Rapasso, namelijk het instellingenmenu.

Zie onderstaand plaatje:

In onderstaand overzicht zie je welk onderdeel uit de instellingen bij welke rol hoort:

Naast dit overzicht bij instellingen is ook de Management Rapportage alleen beschikbaar voor de Superuser.

Voor organisaties die de Audittrail hebben afgenomen geldt dat deze functionaliteit beschikbaar is voor personen met de rol Beheerder.

Toekennen van de rollen

De rol Beheerder kan alleen worden toegekend door een medewerker van Rapasso. Dit gebeurt meestal tijdens de implementatie van Rapasso. Als er daarna een nieuwe Beheerder moet worden toegekend, dan kan een bestaande Beheerder dit via de Helpdesk van Rapasso aanvragen.

De rol Superuser kan worden toegekend door een Beheerder in het onderdeel 'Gebruikers' in het instellingenmenu.