Superusers en beheerders
Briefsjablonen
Foutmelding bij het maken van een briefsjabloon

Uitleg over eventuele foutmeldingen bij briefsjablonen en hoe deze te voorkomen zijn

Henk Vos avatar
Geschreven door Henk Vos
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat te doen als het mis gaat.

Je hebt net het mooiste briefsjabloon ooit in Rapasso gezet en drukt op de "Schrijf brief" knop om te kijken hoe deze er mooi gevuld uitkomt en....

Server error 500

Niet wat je verwachtte! Deze foutmelding vertelt je dat er ergens in het document een fout zit. Helaas kunnen we niet precies aangeven waar de fout zit.
Hieronder staan verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden bij het opstellen van een briefsjabloon en welke de foutmelding kan veroorzaken.

1. Sla het MS Word bestand op met de  *.docx extensie.

2. Voor het opslaan in MS Word mogen er geen 'rode slangetjes' in het document aanwezig zijn. Dit wil zeggen dat de grammatica en spellingscontrole uit moet staan. (open het document, zet de spellingscontrole uit en sla het document opnieuw op.)

3. Alle placeholders (dit zijn de velden tussen deze tekens {{ }} staan) dienen onaangepast in het document aanwezig te zijn. Let bijvoorbeeld op bij knippen en plakken dat er geen haakjes vergeten worden.

4. De bestandsnaam + de naam van de cliënt waarbij je de brief probeert uit te draaien, zijn langer dan 128 karakters. (dit is ongeveer de lengte van een tweet.)

5. Een lange complexe placeholder valt op 2 pagina's. Hierdoor wordt deze onderbroken. In bepaalde situaties kan dat voor een fout bij het uitlezen zorgen. Zorg dat deze niet op een pagina scheiding valt.

6. Er is 'vervuiling' gekomen in een van de placeholders. Haal de placeholders uit het document en plak ze in een notepad bestand. Kopieer deze vervolgens en plak ze terug in het MS Word document.