Dashboards gebruik je om te communiceren met je opdrachtgever. In deze helptekst leggen we je uit hoe je kunt instellen wat je wilt delen met je opdrachtgever, en leren we je om de dashboards te onderhouden.
Via het instellingenmenu ga je naar het dashboardmenu. Hier zie je een lijst met reeds aangemaakte dashboards. Door deze te selecteren is het mogelijk om deze aan te passen. Via het groene plusteken kan je ook een nieuw dashboard aanmaken.

Configureren dashboards

Maak je een nieuw dashboard aan, dan geef je deze een naam en sla je deze op.
Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien:

Weergave

Bij de optie 'Weergave' geef je door middel van een vinkje aan welke gegevens gedeeld zullen worden op het dashboard.

1. Dossier: Alle dossier items die op de trajectkaart zijn gemarkeerd als 'Rapporteerbaar' worden getoond.
  2. Documenten: Alle documenten die op de trajectkaart zijn gemarkeerd als 'Rapporteerbaar' worden getoond.
  3. Kosten: Alle kosten die zijn opgevoerd bij het traject worden getoond.
  4. Tijd: Alle tijdregistraties die zijn opgevoerd bij het traject worden getoond.
  5. Trajectindicatoren: Een aantal trajectvelden wordt gedeeld met de opdrachtgever. (Bij een maatwerktraject kan aangegeven worden welke velden getoond dienen te worden op dashboards)
  6. Sollicitaties: Heeft een cliënt een online portaal waarin hij sollicitaties kan opvoeren dan kunnen deze inzichtelijk gemaakt worden op het dashboard.

Zet aanmelding op:

In dit veld geef je aan, aan welke gebruiker nieuwe aanmeldingen vanuit de opdrachtgever automatisch gekoppeld worden. Vaak is dit degene die intern de dossiers verdeeld over de coaches. Dit is niet definitief en kan daarna weer aangepast worden naar een andere gebruiker/coach.

Cc lijst aanmeldingen

In het veld 'Cc lijst aanmeldingen' kan je de e-mail adressen opvoeren van mensen welke op de hoogte gebracht dienen te worden als er een cliënt aangemeld wordt via dat dashboard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de administratie, een manager of de persoon die de nieuwe cliënten verdeeld over de coaches.

Dit dient op de volgende manier gedaan te worden:
e-mailadres, e-mailadres, etc, etc,
e-mail adres met daarna een komma.

Voorbeeld: coach@coachbedrijf.nl, facturatie@coachbedrijf.nl, directeur@klant.nl

Cc lijst berichten

In het veld 'Cc lijst berichten' kan je de e-mail adressen opvoeren van mensen welke op de hoogte gebracht dienen te worden als de opdrachtgever een bericht achterlaat op het dashboard.
Dit werkt op dezelfde manier als bij het voorgaande veld.

Cc naar begeleider traject

Door dit vinkje aan te zetten gaat er altijd een bericht naar de coach die aan het traject hangt.

Voeg opdrachtgever toe

Hier kan je personen uitnodigen voor het dashboard en daarmee toegang geven tot het dashboard. Zij ontvangen dan een mail met uitleg over hoe ze kunnen inloggen. Tevens kan je hier zien welke personen reeds toegang hebben tot het betreffende dashboard. Door met je muis over de naam van een persoon die reeds toegang heeft te gaan verschijnt er een prullenbakje in beeld. Door hierop te klikken wordt de toegang voor die persoon weer ingetrokken.

Opslaan / Verwijderen / Openen

Een dashboard kun je: verwijderen, opslaan en/of openen.
Als je wijzigingen hebt aangebracht in het dashboard, klik dan daarna op 'Opslaan'.
Met 'Openen' kan je het dashboard inzien. Je ziet hier exact hetzelfde als wat de opdrachtgever ook ziet als deze inlogt.

Beperkingen Dashboard gebruik

Bij het inrichten van de Dashboards dien je met de volgende zaken rekening te houden.

1. Een traject kan maar aan één dashboard tegelijk gekoppeld worden.
  2. Alle opdrachtgevers welke toegang hebben tot een dashboard hebben dezelfde rechten/rollen. Zij zien dus allemaal hetzelfde.