Koppelen aan Organisatie

Voordat je een persoon kunt koppelen aan een organisatie moet je eerst de betreffende organisatie ingevoerd hebben. Zie hiervoor het artikel: Organisatie toevoegen in Rapasso Solo

Om een persoon te koppelen aan een organisatie kies je de betreffende persoon in het menu 'Personen' en klik je in de persoonskaart op de naam in de blauwe balk.

Vervolgens krijg je de detailinformatie van de persoon te zien. Deze detailinformatie heeft vier verschillende tabbladen. Je klikt op het derde tabblad 'Werkrelaties' (1). Vervolgens klik je op het plusteken (2).

Je kunt nu de persoon koppelen aan een bestaande organisatie in Rapasso door bij 'Koppelen aan' een organisatie te kiezen die je al had ingevoerd bij 'Organisaties' (1).

Je kan aangeven welke functie iemand heeft en welke periode de persoon er gewerkt heeft. Wil je dat de persoon getoond wordt als huidige medewerker vergeet dan niet heden (2) aan te vinken.

Op de organisatiekaart zie je de gekoppelde persoon dan bij medewerkers verschijnen.
Let op: dit zie je dus alleen voor de medewerkers van wie is aangegeven dat dit hun huidige organisatie is.

Op deze manier kan je gemakkelijk de contactpersonen bij jouw klanten/opdrachtgevers raadplegen. Wanneer vanuit bovenstaand scherm op de naam wordt geklikt word je direct naar de persoonskaart van die persoon doorgeleid.

Werkrelaties 'Anders'

In plaats van te koppelen aan een organisatie die in Rapasso is opgevoerd, kan je bij een persoon ook kiezen om een andere organisatie op te geven via de optie 'Anders'.

Let op: De organisatie die je bij 'Anders' invoert zie je niet terug in het menu bij Organisaties.

Werkrelatie 'Anders' kun je vergelijken met de eerdere opgedane werkervaring zoals een cliënt opgeeft op het cv.

De werkrelatie 'Anders' is gekoppeld aan het ePortfolio van jouw cliënt. Wanneer jouw cliënt in zijn cliëntportal bij het onderdeel ePortfolio de werkervaring invoert zie jij deze werkervaring bij werkrelaties als 'Anders'.

Let op: Jouw cliënt ziet alles wat jij invoert in het tabblad 'Werkrelaties' terug in zijn cliëntportal bij het onderdeel ePortfolio.

Personen kunnen gekoppeld worden aan meerdere organisaties. Wanneer je op het groene plusteken klikt verschijnt er onder het huidige veld een extra leeg veld.