Cliënt Portal toewijzen aan cliënt

Als een cliënt is toegevoegd aan Rapasso wordt er niet automatisch een Cliënt Portal aangemaakt. Om een Cliënt Portal aan te maken ga je naar de persoonskaart van de cliënt en klik je rechtsboven op het grijze icoon van het Cliënt Portal.

Let op: Voor het aanmaken van een Cliënt Portal dien je een geldig e-mail adres bij de persoon hebben ingevoerd.

Vervolgens verschijnt er een pop-up scherm met je vraag of je het zeker weet. Klik op ja.

Het icoon verandert van kleur en wordt nu oranje:

Het Cliënt Portal activeren en de cliënt uitnodigen

Nadat er een online cliënt dossier (Cliënt Portal) is aangemaakt moet het dossier worden geactiveerd en de cliënt hiervoor worden uitgenodigd. Dit doe je door op het oranje icoon van het Cliëntportal te klikken. Je wordt dan automatisch doorgeleid naar het online dossier. In het online dossier zie je rechtsboven de status 'Nog niet uitgenodigd'. Klik op deze tekst.

Er verschijnt een pop-up scherm met de melding:

Klik op de groene knop 'Uitnodigen'. De cliënt ontvangt via mail een uitnodiging met de link, gebruikersnaam (= het e-mailadres) en het wachtwoord.

De status van het online dossier wijzigt in 'actief'.

Het icoon in de persoonskaart verandert weer van kleur en wordt nu groen:

Het Cliënt Portal de-activeren (sluiten)

Wanneer het online dossier gesloten moet worden, dan kan dit door eerst in te loggen in het Cliënt Portal. Klik hiervoor in de persoonskaart op het groene icoon van het Cliënt Portal.

Vervolgens zie je rechtsboven: status 'actief'.

Klik op de tekst 'actief'. Vervolgens verschijnt er een pop-up venster:

Klik vervolgens op de rode knop 'Deactiveren'. De status wijzigt nu in 'inactief'.

Het icoon in de persoonskaart verandert weer van kleur en wordt nu oranje:

Let op: Hoewel het sluiten en openen direct gebeurt zullen de kleuren pas veranderen bij eerstvolgende keer dat je de persoonskaart (her)opent.