Om naar Personen te gaan, klik je in Rapasso in je linkermenu op bovenstaand icoon.
Je cursor staat dan direct in het zoekveld, zodat je meteen de naam kan typen van de persoon die je zoekt. Dat scheelt weer klikken.
De lijst wordt doorzocht op de velden achternaam, voornaam en kenmerk.

In het menu 'Personen' zie je rechts de persoonskaart en links een overzicht van alle personen die bij jou horen. Dit kan een behoorlijke lijst met cliënten, klanten, collega's, partners en vrienden zijn.

Filteren

Om een beter overzicht te hebben kun je deze lijst met personen filteren. Klik hiervoor boven aan de lijst op 'Filter'.

Vervolgens opent zich een pop-up venster met allerlei filter opties. Kies bijvoorbeeld bij Cliënt Portal om te filteren op actieve Cliëntportals en klik daarna op 'Filter' rechtsonder in het venster. Vervolgens is je lijst gewijzigd en zie je alleen de personen die op dat moment een actief cliëntportal hebben.

Door 'gebruik filter als standaardweergave' aan te vinken blijven de instellingen van jouw filter bewaard totdat jij ze zelf weer aanpast.

Je ziet door de kleur de tekst boven de personenlijst of het filter aan of uit staat:

Exporteren naar Excel

Persoonlijsten,  met of zonder filter, kun je exporteren naar Exel. Klik hiervoor op het symbool links bovenaan de persoonlijst.

Vervolgens verschijnt er rechts een detailvenster met exporteer mogelijkheden.

Kies vervolgens welke gegevens je wel/niet wilt exporteren naar Excel. Klik rechtsonder op het symbool 'Excel'. De gegevens worden gedownload en vervolgens kun jij deze gegevens in Excel openen en indien gewenst verder bewerken.

Rapasso exporteert dus de actieve lijst. Staat er een filter aan dan worden enkel de gefilterde resultaten geëxporteerd.

Sorteren

Personen kunnen op alfabetische volgorde per kolom gesorteerd worden door op de naam van de kolom te klikken en te kiezen voor oplopend of aflopend sorteren.

Zo kan je bijvoorbeeld ook alle personen met hetzelfde kenmerk bij elkaar zetten. Dit doe je door de kolom Kenmerk te sorteren.
Stel dat je bij kenmerk aangeeft dat een persoon 'inactief' is (omdat deze bijvoorbeeld niet meer actief begeleid wordt), kan je op deze manier alle inactieve personen onder aan je lijst plaatsen.

Het is niet mogelijk om een persoon of een dossier te archiveren.

#sorteren #filteren #archiveren #inactief