Persoonslijsten

Personen filteren, exporteren naar Excel, zoeken en sorteren.

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het menu 'Personen' zie je rechts de persoonskaart en links een overzicht van alle personen die bij jou horen. Dit kan een behoorlijke lijst met cliënten en contactpersonen zijn. In dit artikel leggen we je uit hoe je hierin gemakkelijk kan zoeken en/of filteren.

Personen zoeken

Om een specifiek persoon te zoeken in de personenlijst typ je de naam van de persoon (of een deel daarvan) in het zoekvenster in. De lijst wordt nu doorzocht. Het systeem start direct met zoeken als je begint te typen in het zoekvenster.

Filteren

Je kan de lijst met personen ook filteren. Klik hiervoor boven aan de lijst op 'Filter'.

Vervolgens opent zich een pop-up venster met allerlei filter opties. Kies bijvoorbeeld de begeleider. En klik daarna op 'Filter' rechtsonder in het venster. Vervolgens is je lijst gewijzigd en zie je alleen de personen die gekoppeld zijn aan de betreffende begeleider.

Door 'trajecten doorzoeken' aan te vinken is het ook mogelijk om te filteren op alle personen met een actief traject of bijvoorbeeld op personen met trajecten die in een bepaalde periode gestart zijn.

Door 'deze filters als standaardweergave gebruiken' aan te vinken blijven de instellingen van jouw filter bewaard, ook als je de de volgende keer weer opnieuw inlogt.

Je ziet door de kleur van de tekst boven de personenlijst of het filter aan of uit staat:

Exporteren naar Excel

Persoonslijsten, met of zonder filter, kun je exporteren naar Excel. Klik hiervoor op het symbool links bovenaan de persoonslijst.

Vervolgens verschijnt er rechts een detailvenster met exporteer mogelijkheden.

Kies vervolgens welke gegevens je wilt exporteren naar Excel. Klik rechtsonder op het symbool 'Export'. De gegevens worden gedownload en vervolgens kun jij deze gegevens in Excel openen en indien gewenst verder bewerken.

Let op: Rapasso exporteert de actieve lijst. Staat er een filter aan dan worden enkel de gefilterde resultaten geëxporteerd.

Sorteren

Personen kunnen op alfabetische volgorde per kolom gesorteerd worden dit doe je door op bijvoorbeeld 'naam' te klikken. De volgorde veranderd op deze manier in oplopend. Klik je nog een keer dan veranderd dit naar aflopend.

Instellingen tabelvelden

Je kunt de tabelvelden bovenaan bij personen, projecten en organisaties zelf instellen. Door op 'Open instellingen' te klikken opent het rechterveld. Hierin kun je de velden kiezen welke je terug wilt zien bij het desbetreffende tablad.